Kilpailuluvat

thumb
TIETOA KILPAILULISENSSEISTÄ

 

Osallistuakseen seurakilpailuihin tai -luokkiin, ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran SRL:n perhe- tai täysjäsen. Voidakseen ilmoittautua Kipaan merkittyihin seurakilpailuihin, tarvitsee ratsastaja lisäksi maksuttoman seurakilpailuluvan.

 

Alue- ja kansallisia kilpailuja varten tarvitset kilpailulisenssin, jonka myöntää hakemuksesta LORn hallitus. Hallitus käsittelee alue- ja kansallisten lupien hakemukset kokouksissaan. Ano lupaa hyvissä ajoin liikkeellä ennen kuin tarvitset lisenssiä.

 

Lunastaessasi kilpailulisenssin sitoudut tutustumaan ja noudattamaan kulloinkin voimassa olevia Suomen Ratsastajainliiton kilpailusääntöjä ja Suomen Antidoping-sääntöjä.

 

Lue SRLn kilpailutoiminnasta täältä.

SRL:n kilpailukalenteri löytyy KIPAsta.

 

 

LISENSSITYYPIT

 http://www.ratsastus.fi/kilpailut/kilpailuluvat


 E-LUPA / 1-TASO (ent.seurakilpailulisenssi=maksuton)

Ohjeet E-luvan lunastamiseen löydät SRLn sivulta.

 

D-LUPA / 2-TASO (ent.Aluelupa=aluelisenssi)

Kun sinulla on riittävä määrä kokemusta 1-tason kilpailuista (ent.seurakilpailutasolta) ja tunnet SRLn kilpailusäännöt: yleiset, koulu ja este sekä jos aiot kilpailla kenttäkilpailuissa myös kenttäkilpailusäännöt, voit anoa D-lisenssiä LOR:n hallitukselta. D-lisenssi voidaan myöntää täys- tai perhejäsenelle.

 

A -ja B-LUPA / 3-5-TASO (ent.Kansallinen lupa=A-lisenssi)

Kun sinulla on riittävä määrä kokemusta 2-tasolta, voit anoa A/B-lisenssiä LOR:n hallitukselta. Lisenssi voidaan myöntää vain täysjäsenelle (perhejäsenyys ei riitä).

 

 

KILPAILULISENSSIN ANOMINEN

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse

lohjanratsastajat(at)hotmail.com

Otsikkoon "Hallitukselle kilpailulupahakemus – oma nimi"

 

SRL:n suositus kilpailulupien myöntämiseen.

Laita mukaan liitteenä lisenssihakemukseen, jos sinulta löytyy todistus sääntökokeen suorituksista. Lisenssia voi hakea ennen kuin sääntökoe on suoritettu, mutta lisenssin saa vasta kun sääntökoe on suoritettu hyväksytysti.

Laita lupahakemukseen vähintään 5 hyväksyttyä kilpailusuoritusta edelliseltä kaudelta.

 

SÄÄNTÖKOE

Kilpailusäännöt löytyvtä SRL:n sivuilta Materiaalisalkusta

 

Sääntökoetta varten tulee osata:

  • Yleinen osa
  • Koulusäännöt
  • Estesäännöt
  • + Kenttäsäännöt, jos aikoo kilpailla kenttäratsastuksessa.

 

Kaikki suorittavat koulu- ja esteosion. Jos aioit kilpailla kentässä, sinun tulee suorittaa myös kenttäosio. Sääntökokeen voi suorittaa esim. LORin järjestämien kilpailujen yhteydessä. Ilmoittaudu etukäteen sääntökokeeseen sähköpostitse lohjanratsastajat(at)hotmail.com ja kisapaikalla ota yhteys kansliaan kokeen suorittamiseksi -- mieluiten vähintään 2h kisojen alkamisen jälkeen, koska kansliassa kiireisintä on kisojen alussa.

Jos ratsastajalla on ollut (alue- tai kansallinen) kilpailulupa aiemmin (korkeintaan kolme vuotta vanha), ei hänen tarvitse osallistua koulutukseen eikä suorittaa koetta uudestaan.

 

LISENSSIN SIIRTYMINEN VANHASTA SEURASTA UUTEEN

Kun olet maksanut lisenssin, ei edustusseuraa voi vaihtaa kesken vuoden.

Jos liityt uutena jäsenenä ja haluat edustaa LORia, laita pyyntö lisenssilaskusta jäsensihteerille, kun olet maksanut jäsenmaksun. Lisenssilasku voidaan tulostaa vasta, kun jäsenmaksu näkyy maksettuna Sporttirekisterissä.

LOR JÄSENTEN LISENSSILASKUJEN TOIMITUS VUODEN ALUSSA

Kilpailujärjestelmässä tapahtuneiden muutosten vuoksi käytäntö lisenssilaskujen toimittamisessa on muuttunut 1.1.2015. Toimitamme vuoden 2015 lisenssilaskut pyyntöjen mukaisesti, saapumisjärjestyksessä. Mikäli haluat laskun kilpailulupaasi liittyen, lähetä pyyntö laskusta suoraan jäsensihteerille osoitteeseen alexandra.immonen@gmail.com. Muistathan mainita minkä luvan haluat.

 

Huomaa, että tämän alkuvuoden-”automaattisen”-lisenssilaskupostituksen jälkeen on syytä varautua 1-2vkon toimitusaikaan lisenssilaskuissa

 

Pyytäessäsi kilpailulisenssilaskua jäsensihteeriltä 

  1.  jäsenmaksun tulee olla maksettuna ja kirjautuneena liiton järjestelmään
  2.  sinun tulee esittää kvaalien edellyttämät tulokset, mikäli haet lupaa uutena hakijana, eli korotat lupatasoasi

LISENSSILASKU

Lisenssilasku toimitetaan pdf-muodossa seuralle antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Laskun eräpäivä kenttä on tyhjä, koska maksaminen on pakollista vasta sitten, kun haluat ilmoittautua ensimmäisiin lupaa edellyttäviin kilpailuihin. Huomioi, että lisenssilaskun maksamisen jälkeen lisenssitietojen päivittyminen KIPAan voi kestää jopa 1-2vkoa.

 

HETU JA SÄPO

Kilpailevilla jäsenillä tulee olla henkilötunnus kokonaisuudessaan sporttirekisterissä (=SRL:n ylläpitämä jäsenrekisteri). Tällä varmistetaan ranking-pisteiden jakatuminen oikeaan  ikäkategoriaan sekä lisenssimaksun kohdistuminen.

 

Muistathan ilmoittaa aina voimassa olevan sähköpostiosoitteesi, koska lisenssit toimitetaan ainoastaan sähköpostitse. Joidenkin ilmaispostilaatikoiden kanssa mm. hotmail- ja luukku.com-osoitteiden kanssa on ollut ongelmia eivätkä liitteelliset säpot tule aina perille. Esim. ilmainen palvelu @lohjalainen.com päästää läpi liitteeliset sähköpostit http://www.lohjalainen.com/

O

Lohjan Ratsastajat © 2019 | Webmaster: Sinanssi

Twitter Facebook

Ota yhtettä

Sähköposti lohjanratsastajat@hotmail.com