Blogi

Terveisiä Ruotsista

Vauhtia ja varmuutta radoille Flyingestä

4/2/2014 7:46:20 PM


Pitkään odotettu ja valmisteltu valmennus- ja kilpailumatka Piia Pantsun ja Fredrik Jönssonin luokse Flyingeen on vihdoin käynnissä! Olemme täällä Mira Helasuon ja hänen kahden ja minun neljän hevosen kanssa. Kerron täällä kuulumisia niin valmennuksista, kilpailuista ja arjesta hevosten kanssa.

Varsinainen matkamme alkoi torstaina 23.1. lauttamatkalla Naantalista Ruotsin Kapellskäriin. Tätä ennen oli hoidettavana paljon asioita. Eviran kautta tehtävät hevosten maastavienti eli Traces-ilmoitukset tuottivat päänvaivaa hankaluudellaan. Näiden kaavakkeiden täyttö ja yhteydenpito niin Eviraan, kuin kunnaneläinlääkäriin uskottiin omalle äidilleni Varpulle sekä Miran äidille Ullalle. Paperitöiden lisäksi oli paljon pakattavaa, sillä suunnitelmissa olisin asettua Flyingeen koko kevääksi. Autot täyttyivätkin lähes kattoon asti aina loimista rehuihin.

Matkaan lähdettiin kahdella hevosautolla ja henkilöautolla. Omassa autossani matkustivat itseni ja äitini lisäksi kolme minun hevostani Doppsko Carimba, Queeny ja ratsastuksessani oleva Benedette. Ullan, Kimmon ja Miran autossa matkustivat Miran Cassius Clay ja He’las Lorano, ratsastettavani Cenna sekä He’las Dequira, joka on Piialla ratsastettavana matkamme ajan. Isäni ajoi henkilöauton.

Lautalla oli mukavan väljää, joten saimme molempien hevosautojen takasillat auki ja sivusillat raolleen. Hyvä ilmanvaihto on tärkeää pitkillä lauttamatkoilla. Lauttamatkaa varten hevosille oli varattu mukaan heinän ja veden lisäksi pellava-melassi-greenline puuroa, kaikkine vitamiineineen. Hyvälaatuinen ja pölyämätön säilöheinä maistui hevosille hyvin. Osa hevosista juo lauttamatkalla huonosti, joten riittävän nesteen saannin eteen on nähtävä vaivaa. Itse otin kotitalliltamme isoissa kanistereissa mukaan lämmintä vettä hevosille, sillä laivan tankeista tuleva vesi ei maistu kaikille. Maittavuutta lisättiin melassilla. Puurojen ja kastellun heinän kautta kaikki hevoset saivat kaiken tarvitsemansa ja saapuivat pitkän matkan päätteeksi terveinä ja virkeinä perille.

Ajomatka Kappelkäristä Flyingeen oli noin 700 kilometriä. Pysähdyimme muutaman kerran tankkaamaan ja kerran itse syömään. Jokaisella tauolla hevosille tarjottiin heinää ja vettä. Porukalla matka taittui yllättävän nopeasti, eikä ajaminenkaan tuntunut niin rankalta, vaikka matka olikin pitkä.

Perillä Flyingessä olimme perjantaina viiden aikaan. Hevosemme asuvat parinsadan metrin päässä Piian tallilta. Tallimme on rauhallinen ja siisti. Meillä on käytössä hevosillemme oma käytävä sekä tilava satulahuone. Hevosemme pääsevät omiin tarhoihinsa päivittäin. Kuivikkeena isoissa karsinoissamme on olki, josta hevosemme vallan riemastuivat! Iloitsen suuresti siitä, että hevoset sopeutuivat näin hyvin uuteen kotiinsa. Olen odottanut jo kauan, että saan hoitaa hevoseni aamusta iltaan itse. Tämä on sitä parasta yhteistyön luomista hevosten kanssa.

Itse asumme tallin omistajan yläkerrassa tilavassa kaksiossa. Päivämme vierähtää hevosia treenatessa ja hoitaessa. Itse arvostan suuresti mahdollisuutta asua lähellä hevosiamme, jolloin pitkät ajomatkat jäävät pois. Ulko-oveltamme on noin 20metriä talliimme! Varsinaista hevoselämää!

Olemme asettuneet kaikki hyvin tänne ja ensimmäiset treenit on jo pidetty. Kaikki hevoset puhkuvat intoa ja kirpeä skoonelainen tuuli tuo lisävirtaa hevosiimme niin paljon, että työntekoon on päästy jo todenteolla. Tällä viikolla treenaamme paitsi täällä Flyingessä, niin myös ruotsalaisen esteratsastajan Royne Zettermanin luona. Ensimmäiset kilpailut ovat jo parin viikon päästä, joten täysi treeni päällä valmistaudutaan tulevaan kauteen. Treenien lomassa nautimme Flyingen laajoista ratsastusaluista. Tulemme varmasti nauttimaan olostamme täällä!

Iso kiitos meidän molempien vanhemmille tästä tilaisuudesta ja Piialle sekä Freddelle, että saimme tulla! Aiomme hyödyntää tämän mahdollisuuden hyvin ja nauttia joka hetkestä!

Terveisiä kaikille tutuille,

Juho


Lohjan Ratsastajat © 2019 | Webmaster: Sinanssi

Twitter Facebook

Ota yhtettä

Sähköposti lohjanratsastajat@hotmail.com